Visuele hints, voor groot & klein

Het capaciteitstarief betekent dat het goedkoper wordt als je je verbruik spreidt doorheen de dag. Met een kleine inspanning kan je zo al gemakkelijk €100 per jaar besparen.

De slimme lamp van Loomy is een decoratieve lamp die centraal in je woning staat en verbonden is met je digitale meter. De lamp geeft aan de hand van levendige kleuren aan hoe het met jouw energieverbruik gesteld is.

Het is de bedoeling dat iedereen in het gezin, jong en oud, begrijpt dat energie waardevol is, en dat we er bewust moeten mee omgaan. Het is onze missie om er voor te zorgen dat we dat voor jullie mogelijk te maken.

De slimme lamp van loomy licht groen op als jouw zonnepanelen meer opbrengen dan dat ze injecteren. Dit laat jou toe om dan een grotere verbruiker aan te zetten om die energie te gebruiken.

Groen: jouw zonnepanelen brengen meer energie op dan dat je op dat moment aan het afnemen bent. Je kan best een extra gebruiker aanzetten.

Als de slimme lamp van loomy een wit licht geeft wil dat zeggen dat je een normale hoeveelheid energie aan het verbruiken bent. Je kan u nog een extra verbruiker aanschakelen.

Oranje: je bent een normale hoeveelheid energie aan het afnemen van het net. Je kan gerust nog een extra verbruiker aanschakelen.

Als de lamp uit is wil dat zeggen dat je teveel energie aan het verbruiken bent. Het is nu raadzaam om geen extra verbruiker aan te zetten, en zelfs om er eentje uit te schakelen.

Gedoofd: je bent een grote hoeveelheid energie aan het afnemen en staat op het punt een nieuwe piek te vormen. Probeer een verbruiker minder aan te zetten.

De vriend van je zonnepanelen

Loomy visualiseert jouw actueel verbruik doorheen de dag aan de hand van de slimme lamp die opgaat in jouw interieur. Voor zij die graag wat meer details willen over hun verbruik is er de gratis bijbehorende app die je tot in detail duidelijk maakt wat jouw verbruik is. Raadpleeg via de app je totale verbruik van de voorbije dagen, sluimerverbruik, of een schatting van de kosten.